Gezici Biri

Trakya'da Gezilecek Yerler

Trakya’da Gezilecek Yerler Trakya Bölgesi Nereye Gidilir 2024?

Gezici Biri Gezici Biri - - 9 dk okuma süresi
5
(2)

Trakya’da gezilecek yerler, Trakya’nın, ülkemizin en güzel bölgeleri arasında yer alması dolayısı ile hem yerli hem de yabancı turistler tarafından çok fazla araştırılıyor. Ve bölgede çok fazla gidilip keşfedilebilecek yer bulunuyor. Konumu itibari ile Avrupa kıtasına çok yakın olmasından dolayı burayı Yunanistan’a benzeten; Yunanistan’dan gelenlerin yabancılık çekmediği bir bölge olarak tanımlamak da yanlış olmaz.

Trakya hem kültürel mirasları hem de doğal güzellikleri ile ön plana çıkar. Bu nedenle hem Trakya’da gezilecek yerler çok fazladır hem de burada yapılacak çok fazla şey bulabilmek mümkündür. Bundan dolayı ülkemizin her mevsim tercih edilen gezi rotaları arasında yer almaktadır. Hem Karadeniz hem de Marmara Denizine oldukça yakın bir konumdadır. Burada çok sayıda doğal oluşumlu mağaralar, doğal yerleşim yerleri, antik çağa kadar uzanan tarihi eserler bulabilirsiniz.

Trakya hakkında detaylı bilgi için Tekirdağ Belediyesi Resmi Web Sitesi‘ni ziyaret edebilirsiniz.

Trakya’da Gezilecek Yerler

Dupnisa Mağarası
Enez Kalesi
Selimiye Camii
Kıyıköy
Enez

Trakya’da Gezilecek Yerler

Trakya’da gezilecek yerler sıralamasında yer alan pek çok uğrak noktanız olacaktır. Bunlardan bazılarını şu şekilde sıralayabiliriz:

Trakya'da Gezilecek Yerler
Trakya’da Gezilecek Yerler
  • Dupnisa Mağarası: Trakya’nın en önemli mağaraları arasındadır. Tarihinin tam olarak 180 milyon yıl önceye dayandığı düşünülmektedir. Yerli ve yabancı turistler burayı ziyaret etmekten keyif alırlar. Oluşumu antik çağlara kadar dayanmaktadır. Uzunluğu 3.000 metreye yakındır. İçerisinde çok zengin damla taşları bulabilirsiniz. Damla taş havuzlarının da yer aldığı mağaranın denizden yüksekliği 350 metredir.
  • Enez Kalesi: Trakya’nın tarihi kalelerinden biridir. Trakya’da gezilecek yerler arasında yer alması ile birlikte İstanbul’a da oldukça yakındır. Bu nedenle İstanbul’dan gelen turistlerin ilk uğrak noktalarından bir tanesidir. İnşa edildiği tarih tam olarak bilinmemekle birlikte, oldukça ünlü kaleler arasında yer alır. Cenevizliler zamanında yapıldığı bilinmektedir. Bizans döneminde de kullanılmış olup, bölgede Bizanslılara ait eserler de görebilirsiniz. Burada tarihe tanıklık ettiğinizi hissedeceksiniz.
  • Selimiye Camii: Edirne’de yer almakta olup Mimar Sinan tarafından yapılmıştır. Mimar Sinan Selimiye Camii’nden söz ederken “Ustalık eserim” demiştir. Ve bu tarihi cami UNESCO Dünya Mirasları listesine de girmiştir. 2. Selim tarafından yaptırılmış olup, Trakya’nın en ünlü camisidir. İnşası 1575 yılında tamamlanmış olup, çok güzel çini süslemeleri bulunmaktadır.
  • Kıyıköy: Balıkçı kasabası olarak bilinen, Trakya’nın en güzel köyleri arasında yer almaktadır. Burada balıkçılık yaygın olarak yapılır. Aya Nikola Manastırı burada yer almaktadır. Ve bu manastırın tarihi M.Ö. 527 yılına kadar uzanır. Kıyıköy’ün oldukça eski bir tarihe sahip olduğu bilinmekte olup, burada bir çok ahşap ev görebilirsiniz. Kastro Plajı da Trakya’nın ünlü plajları arasında yer almakta olup, yaz aylarında çok fazla tercih edilir.
  • Enez: İstanbul’a 285 kilometre mesafede olup, Edirne’nin en güzel ilçeleri arasında yer almaktadır. Edirne Merkez’e 170 kilometre mesafede olup, Yunanistan sınırına oldukça yakındır. İçerisinde plajlar bulunduğu için yaz aylarında denize girmeyi sevenler tarafından çok sık tercih edilmektedir. Sakin bir plaj olduğunu söyleyebiliriz. Burada bir de tarihi kale yer almakta olup, antik şehir kalıntılarını burada görebilirsiniz.

Trakya’da Gezilecek Yerler

Trakya’da gezilecek yerler listesi ile ilgili sıralamaya kaldığımız yerden devam edecek olursak;

Trakya'da Gezilecek Yerler
Trakya’da Gezilecek Yerler
  • Uçmakdere: Kamp ve yamaç paraşütü yapmayı sevenler tarafından çok sık tercih edilir. Burada kamp yapmak tamamen ücretsiz olup, özellikle hafta sonu tatillerini burada geçiren pek çok Trakya’lı bulunmaktadır. Genoz Dağları eteklerinde yer almakta olup çok güzel bir manzaraya sahiptir. Şarköy’de yer aldığı için buraya İstanbul’dan da çok fazla ziyaretçi gelmektedir.
  • Ainos Antik Kent: M.Ö. 7. Yüzyıla kadar dayanan bir tarihe sahiptir. Kuzey Ege sahili taraflarında yer almaktadır. Enez’de kurulmuştur. Trakya bölgesi gezilecek yerler arasında yer alan Ainos Antik kent üzerinde çok fazla kazı çalışmaları yapılmıştır. Osmanlı ve Cenevizliler döneminde de kullanılmış olup Meriç Nehrine de yakın bir konumdadır.
  • Arkeoloji Ve Etnografya Müzesi: Trakya’da gezilecek yerler arasında yer alan müze Tekirdağ merkezde yer almakta olup, tarih öncesi dönemlerden günümüze kadar olan, Tekirdağ ve çevresinin zengin kültürünü sergilemektedir. 1927’de Mimar Kazım Tahsin tarafından tasarlanmış olup 1976 yılına kadar Vali Konağı olarak kullanılmıştır. 23.901 esere ev sahipliği yapan müzeye Pazartesi hariç her gün 08:00 – 17:00 tarihleri arasında giriş yapabilirsiniz.
  • Saka Gölü Longozu: Kırklareli, İğneada yakınlarında bulunan bir doğa koruma alanıdır. İğneada Longoz Ormanları Milli Parkı sınırları içerisinde yer alır. Adını da burada bulunan Saka Gölü’nden alır. İğneada longozunun en güneyindedir ve 5 hektarlık bir alana yayılmıştır. Bir lagün gölü olup, yılın belirli zamanlarında denizle birleşir. Bunun sonucunda da ortaya eşi benzeri olmayan bir kaynak çıkar.
  • Selimiye Vakfı Müzesi: Edirne’dedir. Edirne’nin tarihi ve kültürel zenginliklerinin sergilendiği müzedir. Selimiye Camii Külliyesinin Dar’ül Kurrâ Medresesi bölümünde bulunmaktadır. 1569 – 1575 yılları arasında Mimar Sinan tarafından inşa edilmiştir. İçerisinde Maden Eserleri Odası, Kuran Sınıfı, Çini Eserleri Odası, Ahşap Eserler Odası… gibi pek çok bölüm yer almaktadır. Panolarda Mimar Sinan’a da, kendisine saygı göstermek amacı ile yer verilmiştir. Müzeyi Pazartesi günleri hariç her gün 08:00 – 17:00 saatleri aralığında ziyaret edebilirsiniz.
  • Sultan 2. Bayezid Külliyesi: Edirne’nin önemli yapılarından bir tanesidir. 2. Bayezid tarafından, 1484 – 1488 yılları arasında Mimar Hayreddin’e inşa ettirilmiştir. Tunca Nehri kıyısında yer alır. İnşası büyük bir alanda gerçekleştirildiği için de içerisinde bir çok bölüm bulundurur. Medrese, erzak ambarı, mutfak, cami, imaret, darüşşafaka, hamam, köprü… bu bölümlerden bazılarıdır. Pazartesi hariç her gün 09.00 – 17.00 saatleri arasında ziyaret edilen külliyeye öğrenci girişleri ücretsiz; sivil girişleri ise 20 TL’dir.

Trakya’nın neyi ünlü?

Trakya zengin yöresel yemekleri ile ünlüdür.

Trakya’da ne yetişir?

Trakya’da üretimi yapılan önemli tarla ürünleri buğday, ayçiçeği, çeltiktir. Trakya’da 2017 yılından beri yaklaşık 850 bin hektar alanda buğday, ayçiçeği ve çeltik üretimi yapılmaktadır.

İçerik ne kadar faydalıydı?

Derecelendirmek için bir yıldıza tıklayın 🙂

Ortalama puan 5 / 5. Derecelendirme sayısı: 2

Bu yazıya ilk puan veren siz olun 🙂

Bu yazının sizin için faydalı olmadığına üzüldük :/

Bu yazıyı geliştirelim!

Bize bu yazıyı nasıl geliştirebileceğimizi söyler misiniz?

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir